Regiunea Moldovei este pregătită pentru iarnă?

Regiunea Moldovei a fost în ultimii 30 de ani un pol al sărăciei. Regiunea Moldovei a fost mereu un rezervor de populație. Nicolae Ceaușescu a relocat surplusul de moldoveni în mineritul din Valea Jiului.

Regiunea a fost săracă în investiții strategice. Pur și simplu, dacă nu era intrarea României în UE, regiunea Moldovei era un pol al infracționalității, foametei și sărăciei.

Majorarea prețului facturilor va genera de-a dreptul drame îngrozitoare. Evident, dramele acestei ierni vor fi vizibile în toată România. Totuși, o regiune săracă unde prețurile cresc nu are cum să își revină. Nici măcar să rămână la situația de azi.

Cetățenii își pun întrebarea firească. Sunt CET-urile pregătite? S-au reparat conductele? Sunt stocuri de păcură suficiente? Rezervele de gaze există? Rezervele de stat sunt în ordine?

Va putea cetățeanul să își plătească energia electrică și termică? Până acum, oamenii ămprumutau bani de la CAR și abia reușeau să iasă din iarnă cu bugetul pe 0.

Într-o Europă care se vrea verde din punct de vedere energetic, Moldova este într-o situație dezastruoasă. Niciun oraș nu are energie termică și electrică verde. Dacă vor crește prețurile, va crește și prețul la carburanți. Cresc prețurile la alimente, la facturi.

Niciun județ din Moldova nu stă bine la acest aspect. Niciun oraș nu are o strategie eficientă. S-a întrebat cineva ce se întâmplă dacă cedează digurile, podurile la următoarele precipitații?

Ce vor păți oamenii din satele bucovinene unde nămeții rup și așa micile căi de comunicare?

Există o prognoză meteo a toamnei în care suntem și a iernii care vine?

De obicei, iarna lovesc gripele, răcelile. Oare ce se va întâmpla? Se oblojesc moldovenii ca în vremurile lui Ion Creangă?

Oare ce fac parlamentarii din Moldova. Caută locuri pentru petrecerea de Crăciun și pentru cea de Revelion?

Actual Știri Locale