Primarii suceveni și alimentarea cu gaze naturale

Primarii suceveni sunt orientați de către Consiliul Județean Suceava spre alimentarea localităților din zona Dornelor cu gaze naturale.

Consiliul Județean Suceava dezvoltă acum zona Dornelor, cu un potențial turistic de excepție. Se dorește ca zona să aibă cât mai multe localități conectate la rețeaua de gaze naturale. Astfel, vor putea să fie modernizate sistemele de încălzire a multor unități turistice. Este o cale bună pentru cetățeni să își poată amenaja structuri turistice, chiar în incinta locuințelor lor. Județul Suceava poate dezvolta turismul.

Autoritățile județene estimează că pe distanța Pojorâta -Vatra Dornei, magistrala principală va fi operațională în toamna acestui an.

Primarii suceveni din zona Dornelor au ănceput discuțiile aplicate cu autoritățile județene pentru a pregăti în teen locurile unde s-ar păutea face conexiunea la magistrala centrală.

Discuțiile cu primarii suceveni au loc în contextul în care se preconizează că vor putea fi accesate fonduri prin PNRR. A fost anunțată și intenția Guvernului României de a lansa un program de investiții pentru rețelele de gaz.

Autoritățile județene au estimat inclusiv în evaluările strategice asupra evoluției județului Suceava în orizontul 2021-2027 că extinderea rețelei de gaze naturale va permite investitorilor să construiască noi facilități industriale și agricole departe de zona urbană. Astfel, se economisesc bani la chirii,m transport. Se evită practic aglomerația din zona urbană și din zona periurbană.

În plus, județul suceava, cel mai împădurit județ al României dorește să accelereze tranziția la încălzirea fără combustibil fosili care să reducă poluarea aerului și să crească eficiența energetică. Inițiativele Consiliului Județean vin în contextul în care Romînia așteaptă aprobarea PNRR. Comisia Europeană a acceptat a Romînia să îl depună mai târziu.

Consiliul Județean Suceava a lansat mai multe inițiative și direcții de finanțare pe bani europeni. Sucevenii au beneficiat de investiții inclusiv în zona circulației cu autobuze electrice în Municipiul Suceava.

Actual Știri Suceava