O nouă facultate, la Universitatea din Suceava

O nouă facultate va funcționa la Universitatea din Suceava. La 27 august 2021, Hotărârea de Guvern care include înființarea Facultății de Medicină și Științe Biologice în cadrul Universității din Suceava a fost publicată în Monitorul Oficial.

O nouă facultate înseamnă că vor exista mai multe specializări noi. Începând cu anul universitar 2021 – 2022, când vorbim de o nouă facultate la Suceava, aceasta înseamnă a 11-a facultate din structura Universității din Suceava.

Vor fi 7 programe de studiu (6 la nivel de licență și 1 la nivel de masterat): Nutriție și dietetică, Balneofiziokinetoterapie și recuperare, Asistență medicală generală, Tehnică dentară, Biologie și Biochimie, respectiv Nutriție și recuperare medicală – program de masterat în domeniul Medicină.

O nouă facultate, încununarea efortului de un deceniu

Oficialii Universității din Suceava au declarat:

„Înființarea oficială a Facultății de Medicină și Științe Biologice reprezintă încununarea unui efort de 10 ani, care a început în 2012, când au fost activate primele programe de studiu în domeniul Sănătate. Ziua de ieri marchează o transformare nu doar a imaginii Universității „Ștefan cel Mare” din Suceava, ci și a orașului și a județului Suceava, generând oportunități concrete de dezvoltare pe termen lung, de care să beneficieze atât comunitatea locală, cât și întreaga regiune de nord-est a României. După cum spune sloganul universității noastre, am visat, am creat, am inovat și astăzi avem facultate de medicină la Suceava!”

Facultatea nou înființată reprezintă o șansă nouă pentru tinerii suceveni și din județeșe ănvecinate. Cererea de forță de muncă în domeniul medical este în creștere. Vorbim aici, atât de asistență medicală, dar și de medici, biologi, nutriționiști. Recuperarea medicală este un domeniu pe care se pune accent atât în România cât și ăî UE.

Medicii româniși cadrele medicale sunt foarte apreciate în UE. Aceasta dovedește că școala românească de medicină este foarte valoroasă.

Așadar, tinerii din nordul Moldovei vor putea studia, din această toamnă, la o nouă facultate.

Actual Știri Locale Știri Suceava