Mennekes Electric, concern german angajează în Iași

Mennekes Electric este o firmă germană localizată în Miroslava, Parcul Industrial 2. La fabrica a de acolo lucrează 100 de persoane.

Mennekes este ocompanie germană caee furnizează soluții inteligente, complete de încărcare Mobility. De asemenea, firma este în topul celor mai mari producători mondiali de ștechere industriale. Între produsele din portofoliul general sunt prize de încărcare, conectori, prize, cabluri de încărcare asamblatem stații de încărcare inteligente. Mennekes a fabricat și brevetat un ștecher de încărcare „Tip 2”. În 2014, acest produs a fost considerat ca fiind standardul european pentru încărcarea vehiculelor electrice în UE. 

Ionuț Adomniței, managerul general al reprezentanței din România a firmei internaționale germane a declarat: „Noi am început activitatea din luna februarie 2021. Până acum am angajat 100 de persoane care lucrează în fabrica din Miroslava”.

La Miroslava, se produc cabluri de încărcare pentru mărci auto de renume ca: Ferrari, Mercedes, BMW, Tesla, Hyundai. Circa un milion de cabluri de încărcare a mașinilor electrice și hibrid vor ieși pe porțile uzinei până la 1 ianuarie 2022.

Mennekes Electric va mai angaja în următoarele luni cel puțin 50 de oameni. Mennekes Electric speră să ajungă până în 2024 la 400 de angajați, un record.

Mașinile electrice și hybride vor forma viitorul transporturilor individuale și de familie până în 20250. Toate firmele mari de automobile au proiectat automobile electrice și hybride. Există o cerere mare de logistică pentru încărcare.

Iașul începe să reducă astfel din handicapul care îl separă de București și Cluj. Totuși, lipsa autostrăzii care să asigure legătura cu Ardealul șu cu Bucureștiul nu atrage investitorii. Este de remarcat că, după București, Iașul are cea mai mare populație din România..

Mulți tineri din Iași se află în căutarea unui loc de muncă, dar ofertele tentante se lasă așteptate. Și învățământul dual a crescut ca pondere la Iași.

Actual Economic Știri Iași