Iașul își reabilitează rețeaua de termoficare

Primăria Iași a aprobat demararea Proiectului numit „Reabilitare rețele termice, sistem termoficare în Municipiul Iași, pentru creșterea eficienței energetice în alimentarea cu căldură urbană – Etapa a III-a”. Acest proiect are ca țintă reabilitarea și modernizarea rețelor termice primare pe o lungime de 6,86 kilometri (13,720 kilometri de conducte), precum și a rețelor termice primare în incinta CET I Tudor Vladimirescu pe un traseu de 0,878 kilometri (1,756 kilometri de conducte).

Proiectul înregistrează o valoare totală de 67.614.836,22 lei (aproximativ 13,7 milioane de euro) fiiind finanțat astfel: 85% din bani vor proveni din fonduri europene prin Programul Operațional Infrastructura Mare – Axa Prioritară 7, 13% vor veni de la bugetul de stat și 2% vor reprezenta contribuția din bugetul local.

Primăria Iași a anunțat oficial: „Modernizarea sistemului centralizat de termoficare rămâne o prioritate a municipalității ieșene, cu atât mai importantă în condițiile crizei energetice pe care o traversăm, dar și ca un element central în programul nostru de reducere a poluării. Iată de ce folosim în continuare toate oportunitățile, în special cele de finanțare europeană, atât pentru modernizarea sistemului de termoficare, cât și pentru eficientizarea energetică a clădirilor școlilor și spitalelor, dar și a unor blocuri de locuințe”

Lasă un comentariu