Centura de Est a Iașului are șanse de realizare

Centura de Est a Iașului are mari șanse de realizare. Astfel, ieșenii vor avea la dispoziție o nouă cale de circulație de aproape 30 km.

Centura de Est a Iaşului va avea 29 km: 5 km se vor suprapune pe un drum naţional. 24 km vor fi construiți de la 0, deci vor fi un drum nou. Vor fi amplasate 5 noduri rutiere (cu A8, drumuri naţionale şi judeţene de pe traseu). Se dorește amenajarea a unui debleu sau tunel (1,5 km) şi a unui număr trei poduri (peste calea ferată şi, respectiv, peste două râuri).

Este o veste pe care ieșenii o așteaptă de mult. Evident, va dura destul timp până când să devină realitate.

Valoarea estimată pentru construirea a ceea ce se va numi Centura de Est va fi de cel puţin 65 milioane euro.

Centura de Est este proiectul cu cele mai mari șanse de realizare

Centura de Est va trece prin Schitu Duca, Comarna, Ţuţora şi Ungheni. E ava ocoli localităţile Poieni, Schitu Duca, Stânca, Osoi, Chicerea, Tomeşti şi, nu în ultimul rând, Iaşi.

Un comunicat al CNAIR anunță: „Principalele obiective ale proiectului constau în eliminarea blocajelor de trafic la intrarea/ieşirea din localitate, alături de creşterea vitezei de deplasare (în afara localităţilor), şi realizarea conectării cu drumul TransRegio Vaslui – Iaşi, Autostrada A8 Iaşi -Ungheni şi reţeaua rutieră naţională asigurând conectivitatea la reţeaua principală de transport”,

Așadar, la Iași, lucrurile avansează timid. Iașul a fost în centrul unui scandal după ce Spitalul Covid 19 de la Lețcani s-a dovedit un eșec de mare răsunet. Ieșenii au fost păcăliți electoral cu faptul că se va face Autostrada Iași-Târgu Mureș.

Ieșenii sunt dezamăgiți de prestația lui Costel Alexe și a lui Mihai Chirica. Acuzațiile de corupție în care sunt implicați au dus la pierderea în procente a partidului lor, PNL.

Autoritățile au anunțat că studiul de fezabilitate va fi finanțat prin POIM și va costa 5,1 miilioane lei.

Actual Știri Iași Știri Locale