Bacalaureatul de toamnă începe la Iași pe 16 august

Bacalaureatul de toamnă va fi organizat în județul Iaşi în patru centre din municipul Iaşi. Numărul de candidați înregistrat este de 1280 elevi.

Aceste patru centre unde se va suține Bacalaureatul de toamnă la Iași sunt: Colegiul Tehnic „Gheorghe Asachi” din Iaşi, Colegiul Tehnic „Mihail Sturdza” din Iaşi, Liceul Tehnologic „Dimitrie Leonida”, Liceul Tehnologic de Transporturi şi de Construcţii Iaşi, licee de prestigiu din Iași.

Prima probă scrisă la Bacalaureatul de toamnă va avea loc, potrivit calendarului publicat de Ministerul Educaţiei, pe 16 august, la Limba şi literatura română. La 17 august va avea loc Proba obligatorie a profilului. La 18 august se va desfășura proba la alegere a profilului şi specializării. La 19 august, va avea loc proba de Limba şi literatura maternă.

La datele de 23 şi 24 august se vor desfășura evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba română. La data de 25 august, va avea loc evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba maternă,.

La datele de 26 şi 27 august se va desfășura Evaluarea competenţelor digitale. În datele de 30 şi 31 august, va avea loc Evaluarea competenţelor lingvistice într-o limbă de circulaţie internaţională.

Primele rezultate ale Bacalaureatului de toamnă vor fi afişate public la 31 august. Contestaţiile vor putea fi depuse în aceeaşi zi. În data de 3 septembrie vor fi afişate rezultatele finale.

În data de 14 august, la ora 11.00, Comisia Judeţeană de Bacalaureat, a stabilit, în şedinţa publică organizată în în sistem de videoconferinţă, prin tragere la sorţi, componenţa comisiilor din centrele de examen şi din centrele zonale de evaluare.

La şedinţa publică, au fost invitaţi reprezentanţi ai organizaţiilor sindicale afiliate la federaţiile sindicale din învăţământul preuniversitar, reprezentanţi ai organizaţiilor de părinţi, ai consiliului judeţean al elevilor şi reprezentanţi ai mass-media. 

Media minimă de promovare a Bacalaureatului este 6.

Actual Știri Iași