Aerostar Bacău, nou contract militar

Aerostar Bacău a primit un contract de execuție pentru un pachet format din lucrări de bază ”Phase inspection” pentru avionul militar F-16 Nr. 1603. Contractu primit de Aerostar Bacăul prevede și lucrări suplimentare, lucrări de integritate structurală pentru aparatul de zbor F-16.. Contractul nr. A1-6886 stabilește și aplicarea Buletinului tehnic TCTO nr. RO1F-16-2711 pentru aeronava militară F-16 Nr. 1603. Vorbim de un aparat de zbor militar fabricat în 1983.

Aerostar Bacău va încasa circa 1,55 milioane lei fără TVa, cu o jumătate de milion de lei mai puțin decât la discuțiile avansate inițial.

Aerostar Bacău a câștigat dreptul de aasigura mentenanța avioanelor flotei militare aeriene românești din decembrie 1918.

Firma băcăuană reușește să lucreze astfel și în condițiile în care tot mai multe domenii sunt afectate de criză. Sectorul mentenanței avioanelor militare este deosebit de important. România depune eforturi pentru a-și îmbunătăți capacitatea deapărare aeriană, fiindcă aături de Bulgaria este o piesă importantă pentru apărarea NATO la Marea Neagră.

În prfezent, Centrul NATOde monitorizare a activităților aeriene în zona Mării Negre se află în Spania. În România, Forțele Aeriene Române au fost ajutate în cadrul serviciului de poliție aeriană de aeronave militare Typhoon, aparținând Aviației Regale Militare Canadiene.

România a avut o serie de baze militare aeriene la Câmpia Turzii, Deveselu, Bărăganu. Cea mai importantă a rămas cea de la Câmpia Turzii.

Aviația militară română a avut în dotare avioane de tipul MiG 21 Lancer de fabricație sovietică. Într-un top Discovery, avionul MiG21 Lancer a ocupat locul 2 la categpria avioane de vânătoare, fiind devansat de F16. Din cauza sistemelor de navigație învechite, a avionicii depășite, numeroase MiG 21 Lancer s-au părbușit în cadrful unor misiuni de antrenament în ultimii 30 de ani.

Știri Bacău Știri Locale